
Förrätt
Potatis som drottning på tallriken serverad med en koncentrerad kräftbuljong

Varmrätt
Bonden och skogen: Rotsaksterrine, smörstekta kantareller, bakad rödbeta, syrad gul morot, svampbuljong med nypon. Dovhjort, vildsvin och gulärtskotte

Dessert
Färskostmousse smaksatt med fläder, rabarber och kryddhavreflarn “Heliga Birgitta”
Östergötlands landskap bjuder både på stora vidder av slätt och böljande landskap med stora skogar. Slätten symboliserar bonden och lantbruket i menyn och den viltrika skogen ett skafferi av olika växter och djur.
Deltagare
Maria Pettersson, Marcus Andersson, Mia Bremer, Daniel Blomqvist, Louise Ridderström, Peo Jonsson, Victoria Kahnborg‐Edoff, Andreas Johnsson, Mikaela Andersson, Thomas Gustafsson, Jonas Alvin och Andreas Landén.
Servering av allt protein samt såser sker i form av ”sharing” – kött, en liten korv och gulärtskotte.
I desserten lyfts de vackra rabarberodlingarna vid Ombergs fot i kombination med heliga Birgittas pepparkaka.
Det dukade bordet
Måltiden presenteras på naturligt porslin, trä och rekvisita för att förstärka den naturnära känslan. Glas och glastallrikar kommer från Reijmyre Glasbruk.
Foto: Andreas Carlsson.
Drycker
Förrätt
Jun-kombucha, humle citron‐gräs, Qvillinge ekologiska.
Huvudrätten
India Pale Ale alkoholfri, Wikbolandets Gårdsbryggeri.
Dessert
Fläder mousserande fruktdryck, Brunneby musteri.
Presentation