Förrätt
Minikroppkaka med lök och ramslökssmör
Huvudrätt
Nattbakat tackakött med bönragu-timjan-vitlök, Ölandspotatis
Dessert
Brynt basilikakräm, smultronsobert, mandelkaka, grillade jordgubbar samt fläder
I de små länderna, Småland och Öland bjuder vardagen till varsamhet med naturtillgångarna. Men till fest får mat och dryck inte fattas! Det skapar en rytm i livet och året.
Deltagare
Koncept- och receptframtagning
Ia Ahlsgård, Residenset i Växjö
Eva- Karin Söderström, Residenset i Kalmar.
Gustav Arnell, Residenset i Jönköping.
Det dukade bordet
Småland & Ölands Gastronomiska Akademi.
Keramik och bestick från Paradisverkstaden i Färjestaden, glas från Orrefors.
Landskapsbordet Småland/Öland, Magnus Silverhielm.
Foto: Adam Humlesol.
Dryck
Öl från Kackelstugan, Halltorp.
Komjölk från Öland.
Huvudrätt
Under Ölands sol från Håks Gård, Mörbylångadalen.
Ölandsmust.
Presentation
Fler dryckestips
Vintips från munskänken Kerstin Fredén:
Förrätt: Piemonte Barbera, San Silvestro, nr 72782
Huvudrätt: Domaine du Vieux Lazaret, nr 2211 (Châteauneuf-du-Pape)
eller
Savigny les Beaune Blanc, Domaine du Château de Meursault, nr 92176 (Bourgogne)
Dessert: Brachetto d’Acqui, Braida, nr 6260 (375 ml)
eller
Nivole Moscato d’Asti, nr 7787 (375 ml)
Läs mer på munskankarna.se