![Landskapsmeny Landskapsmeny](https://www.landskapsmaltider.se/wp-content/uploads/2023/01/carpaccio-scaled.jpg)
Förrätt
Oxcarpaccio, Vänerlöjrom och jordärtskocka
Kombination mellan fisk, kött och rotgrönsak – en modern surf ’n’ turf.
Vänerlöjrom innehar skyddad ursprungsbeteckning (SUB).
![Landskapsmeny Landskapsmeny](https://www.landskapsmaltider.se/wp-content/uploads/2023/01/Risotto-scaled.jpg)
Varmrätt
Risotto på kornris, bakad och picklad kålrot
Toppas med smör och Wrångebäcksost, en ost från Almnäs bruk med skyddad ursprungsbeteckning (SUB).
![Landskapsmeny Landskapsmeny](https://www.landskapsmaltider.se/wp-content/uploads/2023/01/apple-havre-mjolk-scaled.jpg)
Dessert
Äpple, havre och mjölk från Skaraborg, höglass samt klassisk kolasås med Ryttmästarbrännvin
Vidsträckta platåberg, öppna jordbruksmarker och Sveriges två största sjöar – Västergötland har verkligen fantastiska förutsättningar för kvalitativ livsmedelsproduktion. Här är det närproducerat och lokalt som gäller – mycket på grund av de nära och öppna landskapen, där jorden har brukats i hundratals år.
Deltagare
Koncept- och receptframtagning
Anton Schaud från Bjertorp Slott i Kvänum har tagit fram Västergötlands landskapsmåltid. Tillsammans med Claes Wernersson på Qvänum Mat & Malt har han tagit fram en meny som bottnar i tradition och historia och har stort fokus på hållbara lokala råvaror.
Drycker
Förrätt
Champagne André Heucq Heritage, Blanc de Mineure. Biodynamiskt odlande familjeföretag i Champagne. Drycken har en rund och vinös karaktär med smak av mineraler med lång och härlig eftersmak.
Huvudrätt
Helgas Hembrygd, från det lokala bryggeriet Qvänum Mat & Malt som tillverkar öl och brännvin på ett hantverksmässigt och hållbart sätt med inriktning på lokala råvaror. Ölen är aromatisk, helsvensk och ekologisk brygd i Saisonstil.
Efterrätt
Mousserande Äppelmust från Bramleys i Lidköping. Den mousserade äppelmusten har en fruktig lång eftersmak som blir den perfekta avslutningen på en festlig måltid.