
Förrätt
En Bohuslänsk tapas
Spekemakrill, ägg 67, kantarellkräm, krispig svartkål och örter.
Ostron från Bohuslän, fänkål, Fräkne tång gingelé, pepparotsskum, sockertång och örter.
Glasbakad kräftstjärt, friterad havssallad, syrad grädde, nyponrom och örter.

Varmrätt
Musselbullar, musselsåsskum, palsternackskräm, rårörda lingon, pressat äpple och örter.
En känsla av husman, en enkel och näringsrik måltid. Musslorna kommer från Scanfjord, som har odlingar längs hela Västkusten. Musslorna är KRAV-märkta, vilket innebär att de alltid odlas på band vilket inte skadar havsbotten eller andra djurarter.

Dessert
Äggost med Fräkne gransnaps, havtornskräm, havtornscrisp, rostad havresnö och granskott.
En hyllning till den klassiska rätten äggost med en modern touch där smaker av skog, hav, syrlighet och sötma får samspela.
I Bohuslän är det kust, hav och salta stänk som gäller. Den storslagna och världsunika skärgården med sina släta granitklippor, öar och små fiskesamhällen bjuder in till aktivitet året runt. Besöker du Bohuslän kan du räkna med att stilla behovet av pinfärska skaldjur och nyfångad fisk så att det räcker och blir över.
Deltagare
Koncept- och receptframtagning
Bohusläns landskapsmåltid är skapad av Fredrik Hjärthammar, som är köksmästare på Musselbaren i Ljungskile. Temat för menyn är ”när skogen möter havet”, och tar avstamp i Bohusläns natur, som är präglad av salt, vind, vatten, skog och berg. Historia och tradition möter framtidens hållbara råvaror i denna spännande bohuslänska måltid.
Det dukade bordet
Dukningen andas sjöbod och bohuslänsk enkelhet. Glaskonsten är designad av lokala konstnären Sofia Bergman och är blåst av Micke Johansson. Keramiken kommer från lokala LL Form & Lera. Sedan har element som drivved och en enkel kaprifol adderats till. Kaprifol är Bohusläns landskapsblomma.
Foto: Katja Ragnstam.
Drycker
Förrätt
Rosenkvitten från Fristorps gård i Trollhättan
Huvudrätt
Lill-Julle från Smögen bryggarn, 3,5% folköl bryggd med pors, blås- och fingertång
Dessert
Matsup Fräkne Gran från Klocktornets Destilleri